3.3B Internationale Jeugd

Ambitieuze junioren met grote dromen, dat is waar dit deel van de jeugdcommissie zich mee bezighoudt. Wanneer jonge ruiters van 14 t/m 21 jaar de ambitie hebben om in de (nabije) toekomst zich aan te melden voor het A-kader junioren of Young riders en kampioenschappen te gaan rijden, dan kunnen zij zich aanmelden voor het Audevard Next Endurance Generation programma, het perspectievenplan vanuit de KNHS en georganiseerd door Jarmila Lakeman.

Het Audevard Next Endurance Generation team volgt trainingen in binnen- en buitenland en krijgt begeleiding bij het opstellen van een wedstrijdplanning en het bereiken van het ultieme doel namelijk uitkomen voor Nederland op een internationaal kampioenschap.
Het doel van het programma is het opleiden van jonge ambitieuze ruiters zodat zij de nodige kennis en ervaring  bezitten om zelfstandig te kunnen functioneren op (internationale) wedstrijden.

Voorwaarden voor deelname:

1. de ruiter is tenminste 12 en maximaal 25 jaar;
  2. de ruiter moet internationale ambitie hebben en daar ook de nodige tijd en financiën voor kunnen vrijmaken;
  3. de ruiter moet een paard zelfstandig buiten kunnen rijden in stap, draf en galop;
  4. de ruiter moet de beschikking hebben over een gezond paard, waarvan verwacht wordt dat deze minstens tot een 60 km wedstrijd getraind kan worden. Indien de ruiter niet de eigenaar van het paard is kan hij een samenwerkingsovereenkomst overleggen;
  5. de combinatie moet tenminste één endurancewedstrijd hebben uitgereden.

Mocht je meer willen weten over de Audevard Next Endurance Generation, kijk dan hier.

Internationaal starten
Om deel te nemen aan internationale wedstrijden dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo dien je te voldoen aan de Novice kwalificatie en een FEI paspoort te hebben. De voorwaarden zijn voor junioren en senioren gelijk. Meer informatie hierover vind je hier.